MEGA-PARKEN

MEGA-PARKEN

I sommar kan vallentunaborna se fram emot “Mega-parken” som byggs i maj och invigs 15 juni!

Mega Parken X2 Architects Riskful PLay
Illustration över Mega-Parken. Aktivitetsdesign X2 Architects

Vad är Mega-parken för något? 

På baksidan av Fritidsgården Mega kommer en aktivitetsyta byggas med olika ungdomssporter, till exempel parkour, skate, kickbike etc. Genom dialog med unga, arkitektur-workshops och en dedikerad workshop på Mega har Riskful Play samlat förslag på aktiviteter som kan byggas. Ungdomarna fick lämna förslag där skate, kickbike och parkour var några av toppresultaten. Vissa delar av parken är ungdomar välkomna att delta i bygget som en del av Riskful plays metod att engagera barn och ungdomar att “arbeta med verktyg”. Det kommer alltid finnas byggledare på plats som guidar en och ser till att arbetet sker i en trygg miljö. 

Bygget börjar i maj och invigning är 15 juni 2020. 

Parken kommer att stå öppen för allmänheten. Den är anpassad så att man kan komma dit och lära sig som nybörjare samt träna om man har lite erfarenhet sedan tidigare. Familjeaktiviteter kommer också erbjudas, till exempel “Familje-skate”, “Familje-parkour” mm. 

I samband med detta erbjuds också sommarjobb för unga mellan 15-25 år i form av aktivitetsledare för att inspirera och hålla workshops för andra barn och ungdomar. 

Är du nyfiken? Läs mer och ansök om sommarjobben här.

Annars ser vi fram emot att träffas under invigningen!

OBS, på grund av rådande läget med Covid19 finns det risk för ändringar i planeringen. Vi följer kommunens och myndigheternas rekommendationer dagligen. Eventuella förändringar kommer att meddelas på riskfulplay.se och våra sociala medier – se till att följa oss där genom att klicka på ikonerna uppe till höger och håll er uppdaterad!

Riskful Play Chatt