Testdag – AR (Augmented Reality)

Testdag – AR (Augmented Reality)

Barn och ungdomar hjälper till att utveckla AR (Augmented Reality) appar i Vallentuna!

Nyligen genomförde Riskful Play en testdag med barn och ungdomar på fritidsgården Mega i Vallentuna. Barnen provade dels på en rad olika fysiska aktiviteter som att gå på lina och balansbrädor. Utöver detta fick barnen även möjlighet att prova på en tidig version av Riskful Plays egenutvecklade AR applikation för mobiltelefoner.

Appen är tänkt att locka barn och ungdom till den planerade Snapptunaparken i Vallentuna. Väl där ska appen uppmuntra till fysiska aktiviteter genom att erbjuda en kombination av roliga upplevelser, spel och lekar med hjälp av digitala verktyg. Barnens reaktioner och synpunkter samlades in under och efter testet. Att involvera barnen i ett tidigt skede ger oss en bra grund och underlättar utvecklandet av Appen, samtidigt får barnen möjlighet att vara med och påverka och prova på något nytt.

AR = Augmented reality, är en förändrad version av den verkliga fysiska världen som uppnås genom användning av digitala visuella element, ljud eller andra sensoriska stimuli som levereras via teknik.

Riskful Play Chatt